Keitinpä hyvän sopan!
Muutamien kavereitten kanssa on keskusteltu karppaamisesta ja laihduttamisen vaikeudesta ylipäätänsä. Vaikeaa se tuntuu olevan mutta ei mahdotonta . Olen jonkun verran käyttänyt hapankaalia. Yleensä sitä on totuttu käyttämään rasvaisten ruokien kuten pekonin lisänä. Aikaisemminkin on tullut syötyä hapankaalilla höystettyä lihasoppaa, mutta nyt ajattelin että miksei sitä voisi käyttää kalankin kanssa.
Ei muuta kun lähimarkettiin. Listalla oli hapankaalia 400 g.r rasia, alaskan seipaloja myös 400 gr, 1 purkki ranskankermaa normaalirasvaista, 1 ps7 200 GR. keittojuureksia.
Ja ei kun kattila liedelle. Laitoin litran vettä kiehumaan, kiehuvaan veteen lisäsin seipalat ja kohta perään keittojuurekset. Sitten kippasin sinne hapankaalirasian ja annoin keiton kiehua n 7-8 min.
Kala tuntui kypsältä, ja lisäsin sinne loppuvaiheessa ranskankermapurkin kokonaisuudessaan. Väänsin levyn tässä vaiheessa nollille ja kun maistoin tuntui sopivan suolaiselta joten en lisännyt suolaa vaan heitin muutaman pippurin ja vähän rosmariinia kun tilliä ei löytynyt. Annoin muhia muutaman minuutin ja aloin syömään. Jos sanoisin että se oli hyvää se olisi liian lievä ilmaisu. Sanonkin että se oli taivaallisen hyvää. Söin täyden lautasen ja vähän santsasin. Tuli hyvin täyteliäinen olo Keittoa tuli reilu 3 ltr siis 7 piripintaa lautasellista. Tiedän että se on hyvää huomenna ja ylihuomennakin.
Ja mitä ravintoaineita tämmöinen keitos sisältääkään ? Siis koko kattila 7 lautasellista.
780 kilokaloria 45.4 gr rasvaa, 78 gr proteiinia, 6.4 gr hiilihydraatteja . Laske ite paljonko mitä tuosta yhtä lautasellista kohti.
Tämä satsi maksoi lähimarketissa 7.18 e siis 1.03 e annos
Aikaa keittämiseen meni reilu varttitunti.
Eikä jäänyt mitään siivottavaa kun käytin kaikki kerralla. Keittiö jäi siis kuntoon ja luulen etten saa emännältä nuhteita, niin kuin joskus on näitten kokkihommien jälkeen käynyt.
Kokeilkaapa karppaajat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti